Abstracts of the VKRT meetings of Plastic and Rubber sector      

  

To receive NewsMeeting

To unsubscribe NewsMeeting

 

  Meeting Abstracts: Select & Consult

Abstract of Al een halve eeuw VKRT, flexibiliteit is onze kracht     2015

Natuurrubber, het blijft een intrigerend materiaal

Samenvatting van de research-projecten gesponsored door de Rubber-Stichting gedurende de recente jaren.

 

De Rubber-Stichting beheert de gelden die overbleven na het  opheffen van haar activiteiten en de verkoop van de gebouwen van de stichting. De stichting heeft tot doel de opbrengsten ten nutte te maken voor de promotie van Natuurrubber.

 

Reeds enkele jaren sponsort de Rubber-Stichting de opleiding van jonge wetenschappers, in het bijzonder PhD-studenten, in onderwerpen welke op Natuurrubber betrekking hebben. De betreffende studenten voeren de onderzoeken uit binnen een samenwerkingsverband tussen de Prince of Songkla University, Pattani Campus in Thailand, en de Universiteit Twente, leerstoel Elastomer Technology and Engineering. De Prince of Songkla University is binnen Thailand meest vooraanstaand op het gebied van Natuurrubbertechnologie. De studenten verkrijgen een zgn. double-PhD: een PhD van de Universiteit Twente op basis van de verdediging van hun proefschrift; op vertoon van het diploma ontvangen zij eveneens een PhD van de Prince of Songkla University.

 

Inmiddels hebben een drietal  PhD-studenten hun opleiding voltooid en zijn twee nieuwe studenten aan hun opleiding begonnen. De titels van de drie voltooide proefschriften luiden:

 

  • 18 april 2013: Mr. Wisut Kaewsakul, “Silica-reinforced natural rubber for low rolling resistance, energy-saving tires: aspects of mixing, formulation and compatibilization”;
  • 15 januari 2015: Ms. Anida Petchkaew, ”Implications of non-carcinogenic PAH-free extender oils in natural rubber based tire compounds”;
  • 25 juni  2015:L Ms. Karnda Sengloyluan, “Silica-Reinforced Natural Rubber: Use of Natural Rubber Grafted With Chemical Functionalities as Compatibilizer”.

 

In de lezing wordt een korte samenvatting van de resultaten van genoemde proefschriften gepresenteerd.